Makovo olje Pečarič (EKO) 250ml

Makovo olje iz kontrolirane ekološke pridelave se uporablja v kulinariki ali kot dodatek kozmetičnim izdelkom.
Redna cena:
13,90 €
Akcijska cena:
13,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% naravno hladno stiskano makovo olje iz kontrolirane ekološke pridelave.

Uporaba: olje zaužijemo do 3x dnevno po eno žličko.

Certifikat: SI-EKO-001.

Proizvajalec: Oljarna Pečarič, Slovenija.

Poreklo surovine: Avstrija.

Količina: 250ml.

Makovo olje Pečarič je 100% naravno hladno stiskano olje. Makovo olje je slovenskega porekla, brez dodanih konzervansov in aditivov. V kulinariki ga dodajamo že pripravljenim jedem vseh vrst, saj s segrevanjem in pregrevanjem izgubi vse svoje kvalitete. Blagodejno vpliva tudi na kožo in ga lahko dodamo kozmetičnim preparatom.

Makovo olje se uporablja v kulinariki in kozmetiki. Okus je rahlo sladek. Odličen je za urejanje prebave. Uporabljamo ga lahko samostojno ali kot dodatek že kuhanim jedem, saj ni primerno za toplotno obdelavo. Olje je odlično za lepo kožo, pomaga pri kožnih težavah, deluje vlažilo zato se velikokrat uporablja za izdelavo kozmetičnih izdelkov. Odlično je za mazanje kože v zimskih mesecih, ko naša koža potrebuje več nege. Koristi tudi našim lasem, saj jih gladi in mehča.

Makovo olje je slovenskega porekla, pridelano in polnjeno v Beli krajini.  Že pred prvo svetovno vojno so pričeli s pridelovanjem orehovega olja, nato se je proizvodnja vedno bolj širila. Semena in rastline, ki se uporabljajo pri pridelavi olj niso genetsko modificirane.