Marelično olje Pečarič (EKO) 250ml

Hladno stiskano, naravno marelično olje, ki se lahko uporablja v kulinariki ali za nego kože.
Redna cena:
20,50 €
Akcijska cena:
20,50 €
Izdelek je na zalogi

Kaj vsebuje marelično olje? 100% naravno hladno stiskano marelično olje iz kontrolirane ekološke pridelave.

Kako se marelično olje uporablja?

  • Uživanje: 1 čajna žlička mandljevega olja 1x na dan.
  • Koža: majhno količino olja nanesite v dlani in ga nežno vmasirajte v kožo. Olja nikoli ne nanašamo direktno na kožo! V kolikor želite olje uporabiti kot masažno sredstvo, mu lahko dodate tudi druga olja, saj marelično olje pomaga pri boljši absorbciji pozitivnih sestavin v kožo.
  • Lasje: pred uporabo olje malce segrejte. Pazite, da olje ni prevroče, saj si lahko opečete lasišče. Segreto olje tako kapnite v dlan in z konicami prstov nežno vmasirajte v lase in lasišče. Masažo izvajajte približno 10 minut, nato olje pustite delovati čez noč. Zjutraj si lase normalno operete z šamponom.

Certifikat: SI-EKO-001.

Proizvajalec: Oljarna Pečarič, Slovenija.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 250ml.

Marelično olje Pečarič je 100% naravno hladno stiskano olje. Marelično olje je slovenskega porekla, brez dodanih konzervansov in aditivov. Marelično olje se pridobiva iz jedra mareličnih koščic. Uporabno je v kulinariki, predvsem kot dodatek k tradicionalnim jedem italijanskega porekla. Olje ni primerno za segrevanje. Ima edinstven okus, ki spominja na mandlje. Lahko ga dodamo k solatam, rižotam, testeninam ali zelenjavi. Vsebuje esencialne maščobne kisline, vitamina A in E.

Olje je uporabno tudi za kozmetične namene. Zaradi hranljivih in vlažilnih sposobnosti blagodejno vpliva na zaščito kože in las. Lahko se uporablja pri občutljivi, suhi in zreli koži, hvaležni pa vam bodo tudi lasje, saj jih krepi od korenin do konice in jim vrača lesk. Vaša koža bo gladka, mehka in prožna, lasje pa mehki in sijoči. Marelično olje je zelo priljubljeno, saj se hitro vpije v kožo, ne pušča mastnega filtra na koži in ne maši por. Primerno je tudi za nego suhih in razpokanih ustnic. Lahko ga dodajamo kremam in jih s tem obogatimo.

Marelično olje Pečarič je slovenskega porekla, pridelano in polnjeno v Beli krajini. Olje prideluje in polni priznana družinska oljarna iz Bele krajine, katera ima že dolgoletno tradicijo. Že pred prvo svetovno vojno so pričeli s pridelovanjem orehovega olja, nato se je proizvodnja vedno bolj širila. Semena in rastline, ki se uporabljajo pri pridelavi olj niso genetsko modificirane.