Mira eterično olje 5ml

Eterično olje mire je uporabno v kozmetiki za lajšanje težav s suho in razpokano kožo, pri aromaterapiji pa za lajšanje težav z dihali ter ob meditaciji.
Redna cena:
13,90 €
Akcijska cena:
13,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine (INCI): commiphora myrrha oil, limonene*
(*naravna sestavina eteričnega olja).

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Certifikati:

Proizvajalec: Favn d.o.o.

Poreklo: Somalija.

Količina: 5ml.

Eterično olje mira je iz mire, drevesa, ki uspeva v sušnih regijah severovzhodne Afrike in na Arabskem polotoku. Obsežne omembe mire se nahajajo v egipčanskih papirusih, Vedah, Stari in Novi zavezi, Koranu, ter v grških in rimskih spisih. Med obdobjem obilnega dežja se iz prerezanega lubja drevesa sprošča gosta smola, iz katere se pridobiva eterično olje z uporabo destilacije. V kozmetični industriji se mirovo olje uporablja v losjonih in kremah za nego suhe, razpokane in občutljive kože. V aromaterapiji pa se uporablja za lajšanje vnetij kože ter pri težavah z dihali. Poleg tega je znan po pomirjujočem vonju, zato se pogosto uporablja pri meditaciji.

  • Botanično ime: Commiphora myrrha
  • Pridobivanje: parna destilacija smole
  • Intenziteta vonja: izrazita
  • Vonj: globok, topel, zemeljski
  • Nota: nizka
  • Maksimalna koncentracija RIFM: do 3 % ( 1 do maks. 6 kapljic na 10 ml)