Pinjolovo olje 100ml

Pinjolovo olje ima eksotičen okus, ki se odlično prepleta s številnimi jedmi, hkrati pa ima zelo ugodno razmerje med maščobnimi kislinami, kar je koristno za zdravje srca in ožilja.  
Redna cena:
27,49 €
Akcijska cena:
27,49 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% olje iz kakovostnih, očiščenih in rahlo praženih pinjol, hladno stiskanih v tradicionalnem ročnem delu.

Hranilna vrednost na 100ml:

Energijska vrednost: 3693 kJ/ 898 kcal
Maščobe: 99,6g
   Nasičene maščobne kisline: 7g
   Enkrat nenasičene maščobne kisline: 25g
   Večkrat nenasičene maščobne kisline: 68g
Ogljikovi hidrati: 0g
   Sladkor: 0g
Beljakovine: 0g
Sol: 0g

Lahko vsebuje sledi oreščkov, arašidov in sezama!

Omega maščobne kisline:

Omega-3: 0,1 g
Omega-6: 22,8 g
Omega-9:  25 g

Shranjevanje: Shranjujte ločeno od svetlobe in toplote, na hladnem prostoru.

Neodprto, shranjeno na hladnem in suhem mestu, zaščiteno pred sončno svetlobo 14-18 mesecev. Na steklenici je naveden točen rok uporabnosti.

Po odprtju ga je treba uporabiti v 3-4 mesecih, da se ne izgubijo dragocene sestavine.

Nefiltrirano olje – pred uporabo pretresite!

Dobavitelj: Mosoma d.o.o.

Poreklo: Avstrija.

Količina: 100ml.

Pinjolovo olje velja za eno najbolj izvrstnih olj na svetu, saj je večji del proizvodnega procesa še vedno ročnega. Gozd, ki se razprostira široko, obdan z iglavci, in smola z zlatim odtenkom – to je okolje, ki vas bo pospremilo, ko boste vdihnili vonj olja iz pinjol. In prav ta vonj združuje s svojim eksotičnim okusom v rastlinskem olju.

Za nabiranje pinjol se ročno izbira zgolj najboljše. Pri Pödörju se hladno stiska lupljena semena pinjol, da se ohrani njihov izjemen okus in sestavo.

Uporaba v kulinariki:

S posebnim pinjolovim oljem ravnajte s spoštovanjem, kot bi ravnali z izvrstnim vinom: vsak ugriz jedi, obogatene s tem oljem, je praznik! Blag in izrazit okus pinjolovega olja se odlično prepleta z jedmi, kot so testenine, rižote, pa tudi z ribami, parno kuhanimi jedmi ali zelenjavo. Olje je izjemno primerno za pripravo solat in se odlično poda k sadnim kisom.

Pozitivni učinki na zdravje:

Razmerje med mononenasičenimi in polinenasičenimi maščobnimi kislinami v pinjolovem olju je koristno za zdravje srca in uravnavanje holesterola.

Določene nenasičene maščobne kisline, zlasti esencialne maščobne kisline, telo ne more proizvajati samo. Enostaven in okusen način, kako telo oskrbeti z esencialnimi maščobnimi kislinami, je kuhanje z oljem iz pinjol. Prav te maščobne kisline omogočajo telesu absorpcijo pomembnih vitaminov A, D, E in K.