Timijan eterično olje 10ml

Eterično olje timijan deluje čistilno, zato se uporablja pri inhalacijah in v kozmetičnih izdelkih.
Redna cena:
7,90 €
Akcijska cena:
7,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% naravno čisto eterično olje timijana.

INCI: thymus vulgaris leaf oil, linalool*, limonene*, geraniol*, citral* , (* sestavine naravnih eteričnih olj).

Uporaba: manjšo količino olja nakapajte na izparilnik in dodajte vodo ter na ta način prijetno aromatizirajte prostor. Izredno razredčeno olje je primerno tudi za inhalacije in kopeli. Uporablja se tudi v losjonih proti prhljaju, za poživitvene masaže in v raznih pripravkih za nego stopal. Lahko si pripravite masažno olje – do 5 kapljic eteričnega olja dodajte 10ml rastlinskega olja. Priporočena najvišja koncentracija je do največ 2% eteričnega olja.

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Poreklo: Španija.

Količina: 10ml.

Timijan eterično olje je 100% naravno čisto eterično olje. Timijan eterično olje deluje izrazito čistilno. Izredno razredčenega se lahko uporablja tudi za inhalacije. Pogosto se ga dodaja losjonom proti prhljaju. Timijan je majhna aromatična zel z majhnimi lističi in svetlimi cvetovi. Za popularnost timijana po vsej Evropi so poskrbeli Rimljani saj so zelo cenili njegove blagodejne učinke.

Osnovne značilnosti:

  • Pridobivanje: parna destilacija.
  • Uporabljen del: listi.
  • Vonj: mediteranski, zeliščni.
  • Barva: prozorna do svetlo rjava.
  • Nota: srednja.