Virginski nepozebnik ali hamamelis: EKO hidrolat 100ml

Učinkovit hidrolat za nego mastne. nečiste in problematične kože.
Redna cena:
7,90 €
Akcijska cena:
7,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: Hamamelis virginiana flower water*, benzyl alcohol** dehydroacetic acid**. * sestavine iz ekološke bio pridelave. ** konzervans za ekološko kozmetiko.

Kako se nepozebnik ali hamamelis uporablja? Ohlajen hidrolat nanesite na vato in očistite obraz. Pustite, da se posuši. Lahko uporabljate tudi z pršilko ali kot dodatek kopelim.

Opozorila: hranite dobro zaprto, pri temperaturi do 25 stopinj celzija in nedostopno otrokom. Samo za zunanjo uporabo. V primeru preobčutljivosti na sestavine v hidrolatu, prekinite z uporabo.

Certifikat: Ecocert greenlife.

Poreklo: ZDA.

Količina: 100ml.

Virginski nepozebnik ali hamamelis iz ekološke pridelave. Hamamelis ali virginski nepozebnik hidrolat deluje kot naravni adstrigent (krči tkiva) in je primeren za nego zahtevne, mastne in nečiste kože. Kožo vlaži, mehča, osveži in vzpostavlja pravilno ravnovesje.

Virginski nepozebnik izvira iz Severne Amerike in je grmu podobna rastlina, ki cveti od oktobra do novembra. Uporabljali so ga že Indijanci za zdravljenje izpuščajev, vnetij in za pomiritev kože po pikih. Zraste do 6 metrov in ima cvetove, ki so obarvani rumeno, vinsko rdeče ali bakreno oranžno. Lahko se obarvajo tudi na zeleno. Cvetovi so majhni in dišeči.

Zelo popularna je njegova uporaba v kozmetiki, saj ima antioksidativno in protivnetno delovanja in pomaga pri srbečici. Zaradi teh lastnosti je nepogrešljiv dodatek skoraj vsem vodicam po britju.

Hidrolati oz. rožne vode so v vodi topne snovi, ki nastanejo med izdelavo eteričnih olj. Klasično eterična olja, kot jih poznamo so v vodi netopni del, v vodi topni del pa ni mogoče iz vode izločiti in predstavlja hidrolat. To so pomembne sestavine z izredno širokim spektrom uporabe. Hidrolate lahko uporabljamo kot razpršilo za obraz, osnovo za kreme, vodico po britju ali jih dodajamo kopelim.