Ylang-Ylang eterično olje 10 ml

Eterično olje Ylang-Ylang se uporablja za nego suhe in mastne kože, saj je odličen pri reguliranju vlage.
Redna cena:
8,90 €
Akcijska cena:
8,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% naravno čisto eterično olje ilang – ilang.

INCI: cananga odorata flower oil, linalool*, geraniol*, limonene*, benzyl benzoate*, isoeugenol*, benzyl salycilate*, benzyl alcohol*, farnesol*, eugenol*, (* sestavine naravnih eteričnih olj).

Uporaba: manjšo količino olja nakapajte na izparilnik in dodajte vodo ter na ta način prijetno aromatizirajte prostor. Uporablja se v kozmetičnih pripravkih proti celulitu, za odpravo prhljaja ter za odišavljenje prostorov. Lahko si pripravite masažno olje – do 3 kapljice eteričnega olja dodajte v 10ml rastlinskega olja. Priporočena najvišja koncentracija je do največ 1% eteričnega olja.

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Poreklo: Komori.

Količina: 10ml.

Ilang – Ilang eterično olje je 100% naravno čisto eterično olje. Ilang – Ilang eterično olje za kozmetične namene in aromaterapijo. Olje ima zmožnosti reguliranja sebuma pod kožo, zato se ga uporablja za nego suhe kot tudi mastne kože. Olje ima lep sladek cvetni vonj zato je pogosta sestavina v parfumih. Ilang ilang ali kananga je tropsko zimzeleno drevo z tipičnimi lepimi rumenimi cvetovi, ki izredno lepo dišijo. Eterično olje je izredno priljubljeno v parfumski industriji, kjer ilang ilangu pravijo tudi roža vseh rož.

Osnovne značilnosti:

  • Pridobivanje: parna destilacija.
  • Uporabljen del: cvetovi.
  • Vonj: intenziven, cvetni, eksotičen, opojen.
  • Barva: svetlo rumena.
  • Nota: srednja / spodnja.