040 796 630, 01 505 4360 info@alaja.si

Delovni Čas:
Pon. – Pet.: 9:00 – 13:00 in 14:00 – 18:00, Sob.: 9:00 – 12:00

LCHF mandljeva štručka

Za pripravo okusnega kruha z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov je najenostavnejša uporaba mandljeve moke. Kruh bo čvrst in lahek s prijetnim, rahlo oreščkastim okusom. Ker mandljeva moka ne vsebuje glutena, za strukturo kruha uporabljamo jajca - kruh pa je tako še bolj hranljiv. Indijski trpotec dodatno poskrbi za volumen in strukturo kruha in mu dovaja obilo prehranskih vlaknin.

Priprava mandljeve štručke je izjemno preprosta - sestavine preprosto zmešamo, prelijemo v pekač in spečemo. 

Sestavine:
  • 200g mandljeve moke
  • 2 žlički pecilnega praška 
  • 1 žlička soli 
  • 20g moke iz indijskega trpotca
  • 4 jajca (srednje velikosti)
  • 50g kokosovega olja
  • 125ml tople vode

Za sestavine si oglejte našo ponudbo izdelkov TUKAJ.

Priprava:

  1. Vse suhe sestavine dodajte v skledo.
  2. Dodajte jajca, olje in toplo vodo ter mešajte, da se vse sestavine lepo premešajo - ne mešajte preveč.
  3. Mešanico zlijte v pekač, v katerega ste namestili pekovski papir, ali pa v silikonski pekač.
  4. V pečici na 180°C pecite 30 minut - kruh naj bo na zunaj zlate barve, v notranjosti pa povsem kuhan - odvisno od pečice lahko traja nekoliko dlje.