LCHF mandljeva štručka
Za pripravo okusnega kruha z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov je najenostavnejša uporaba mandljeve moke. Kruh bo čvrst in lahek s prijetnim, rahlo oreščkastim okusom. Ker mandljeva moka ne vsebuje glutena, za strukturo kruha uporabljamo jajca - kruh pa je tako še bolj hranljiv. Indijski trpotec dodatno poskrbi za volumen in strukturo kruha in mu dovaja obilo prehranskih vlaknin.
Priprava mandljeve štručke je izjemno preprosta - sestavine preprosto zmešamo, prelijemo v pekač in spečemo.
Sestavine:- 200g mandljeve moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 žlička soli
- 20g moke iz indijskega trpotca
- 4 jajca (srednje velikosti)
- 50g kokosovega olja
- 125ml tople vode
Za sestavine si oglejte našo ponudbo izdelkov TUKAJ.
Priprava:- Vse suhe sestavine dodajte v skledo.
- Dodajte jajca, olje in toplo vodo ter mešajte, da se vse sestavine lepo premešajo - ne mešajte preveč.
- Mešanico zlijte v pekač, v katerega ste namestili pekovski papir, ali pa v silikonski pekač.
- V pečici na 180°C pecite 30 minut - kruh naj bo na zunaj zlate barve, v notranjosti pa povsem kuhan - odvisno od pečice lahko traja nekoliko dlje.