0
Do brezplačne dostave manjka še: 100,00 
0

V košarici ni izdelkov.

Obiščite našo trgovino:
Vodnikova cesta 123A, Ljubljana
0
Do brezplačne dostave manjka še: 100,00 
0

V košarici ni izdelkov.

LCHF mandljeva štručka

14.05.2019 alaja

Za pripravo okusnega kruha z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov je najenostavnejša uporaba mandljeve moke. Kruh bo čvrst in lahek s prijetnim, rahlo oreščkastim okusom. Ker mandljeva moka ne vsebuje glutena, za strukturo kruha uporabljamo jajca – kruh pa je tako še bolj hranljiv. Indijski trpotec dodatno poskrbi za volumen in strukturo kruha in mu dovaja obilo prehranskih vlaknin.

Priprava mandljeve štručke je izjemno preprosta – sestavine preprosto zmešamo, prelijemo v pekač in spečemo.

Sestavine:

  • 200g mandljeve moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1 žlička soli
  • 20g moke iz indijskega trpotca
  • 4 jajca (srednje velikosti)
  • 50g kokosovega olja
  • 125ml tople vode

Za sestavine si oglejte našo ponudbo izdelkov TUKAJ.

Priprava:

  1. Vse suhe sestavine dodajte v skledo.
  2. Dodajte jajca, olje in toplo vodo ter mešajte, da se vse sestavine lepo premešajo – ne mešajte preveč.
  3. Mešanico zlijte v pekač, v katerega ste namestili pekovski papir, ali pa v silikonski pekač.
  4. V pečici na 180°C pecite 30 minut – kruh naj bo na zunaj zlate barve, v notranjosti pa povsem kuhan – odvisno od pečice lahko traja nekoliko dlje.

Naložbo vavčer za digitalni marketing (izdelava spletne trgovine) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.