0
Do brezplačne dostave manjka še: 100,00 
0

V košarici ni izdelkov.

Obiščite našo trgovino:
Vodnikova cesta 123A, Ljubljana
0
Do brezplačne dostave manjka še: 100,00 
0

V košarici ni izdelkov.

Eterična olja – ključ do izboljšanja psihičnega in fizičnega počutja

23.09.2023 alaja

Eterična olja za vsak primer, vdihovanje eteričnih olj

Eterična olja že dolgo poznamo kot močan ključ do izboljšanja fizičnega in psihičnega počutja.

Tako lahko arome eteričnih olj izboljšujejo čustveno razpoloženje, pomagajo premagovati stres, sprostiti telo ter koristijo tudi pri nespečnosti.

Vonj sivke tako pomirja in sprošča, medtem ko citrusne arome pomagajo dvigniti razpoloženje in nas poživijo.

Eterična olja pa imajo tudi fiziološke zdravilne učinke. Evkaliptus ali timijan sta tako znana po tem, da pomagata lajšati simptome prehlada ter izboljšujte težave s sinusi ali kašljem, medtem ko mentol pomaga pri lajšanju migren ali glavobolov.

Vdihavanje eteričnih olj je tudi učinkovita metoda za izboljšanje kakovosti spanja. Arome, kot sta sivka in kamilica, imajo pomirjujoč učinek in lahko pomagajo pri nespečnosti. Sproščujoča rutina pred spanjem, ki vključuje vdihavanje teh olj, lahko prispeva k bolj mirnemu in globokemu spancu.

A zadeva se ne konča tukaj – poznamo celo študije, ki nakazujejo pozitiven vpliv eteričnih olj na produktivnost in kognitivne sposobnosti. Primer je eterično olje rožmarina, ki pomaga spodbuditi spomin in koncentracijo.

Za uporabo eteričnih olj lahko uporabljamo difuzorje, inhalatorje ali pa jih preprosto vdihavamo iz dlani. Pri nekaterih oljih (npr. timijan ali origano), je potrebna previdnost, saj so močno koncentrirana in jih je potrebno precej razredčiti. Vsekakor pa je bistveno, da uporabljamo eterična olja visoke kakovosti in, če se le da, ekološkega izvora.

Pri nas imamo tako številna eterična olja visoke kakovosti, iz ekološke pridelave, za vse potrebe in vsak primer.

Eterična olja za boljše fizično in psihično počutje

Če si želite preprostejši način za uporabo eteričnih olj, pa priporočamo priročne GO2 inhalatorje, ki vsebujejo mešanice eteričnih olj primerne za različne potrebe – od izboljšanja spanja, koncentracije, zmanjšanje stresa ali povečanje energije. Zgolj prislonite inhalator k nosu in vdihnite prijetne vonjave po potrebi.

Go2 inhalatorji, eterična olja

Naložbo vavčer za digitalni marketing (izdelava spletne trgovine) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.