Bergamotka eterično olje - 100 % naravno 10ml

Eterično olje 100% naravnega izvora, ki poživlja, osvežuje in dviga razpoloženje.
Redna cena:
9,90 €
Akcijska cena:
9,90 €
Izdelek je na zalogi

Kaj vsebuje bergamotka eterično olje? 100% naravno čisto eterično olje bergamotka.

INCI: Citrus bergamia peel oil, limonene*, linalool*, geraniol*, citral*. (* Sestavine naravnih eteričnih olj).

Kako se bergamotka olje uporablja in za katere namene? Priporočljiva je uporaba za odišavljanje prostorov, masaže, kopeli ter za kozmetične pripravke proti aknam in mastni koži. Lahko si pripravite masažno olje. 10 kapljic eteričnega olja dodajte 10ml rastlinskega olja. Priporočena najvišja koncentracija je do največ 10% eteričnega olja.

Količina: 10ml.

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Poreklo: Italija.

Bergamotka eterično olje je 100% naravno čisto eterično olje. Bergamotka eterično olje za kozmetično uporabo in aromaterapijo. Na kožo deluje čistilno, pomaga v boju proti aknam in mastni koži. Bergamotka spada med citruse. Drevo ima dolge zelene liste in bele cvetove, ki izredno lepo dišijo. Bergamotka spada med najbolj zahtevne citruse, saj potrebuje posebne klimatske pogoje in zemljo.

S hladnim stiskanjem se pridobiva iz lupine sadeža. Ima zelo prijeten vonj, zaradi česar je izredno priljubljena v aromaterapiji. Prijetno osveži zrak in dvigne razpoloženje. Uporabljamo jo lahko v kopelih, izparilnikih in kot dodatek masažnim oljem. Bergamotka je pogosto sestavina v raznih kozmetičnih preparatih. Lahko jo uporabljamo v primeru aknaste in mastne kože. Najdemo pa jo tudi v izdelkih proti insektom, saj naj bi jih zaradi svojega močnega vonja učinkovito odganjala.

Osnove značilnosti:

  • Pridobivanje: tlačno stiskanje.
  • Uporabljen del: lupina.
  • Vonj: sproščuječ, svež po citrusih.
  • Barva: prozorna do svetlo zelena.
  • Nota: visoka.