Kadilna bosvelija eterično olje, 5ml (100% naravno)

Eterično olje kadilna bosvelija ugodno deluje na naše počutje, zato ga uporabite v kopeli.
Redna cena:
12,90 €
Akcijska cena:
12,90 €
Izdelek je na zalogi

Kaj vsebuje bosvelija eterično olje? 100% naravno čisto eterično olje kadilne bosvelije.

INCI:boswellia carterii oil, limonene*, (* sestavine naravnih eteričnih olj).

Kako se bosvelija eterično olje uporablja in za katere namene?

Aromaterapija: uporabljamo ga lahko v izparilnikih, saj ima svež vonj po citrusih z zemeljskimi podtoni. Za boljši spanec jo lahko uporabljamo v večernem času.
Kopel: Odlično se obnese v kopeli. Nekaj kapljic eteričnega olja kanite v vodo in uživajte v vonju. Takšna mešanica je primerna tudi za inhalacije.
Kozmetična sredstva: olja ne nanašajte direktno na kožo. Le par kapljic ga dodajte v kremo ali masažno olje. Primerno je za suho, občutljivo in zrelo kožo, saj preprečuje nastajanje gub in deluje obnovitveno. Priporočena najvišja koncentracija je do največ 3% eteričnega olja.

Količina:5ml.

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Poreklo: Somalija.

Kadilna bosvelija eterično olje je 100% naravno čisto eterično olje. Kadilna bosvelija eterično olje ima božanski svež, citrusat vonj z zemeljskimi podtoni in je primerna za meditacije in molitve. Primerna za inhalacije. Bosvelija je majhno drevo, ki vsebuje veliko smole v skorji. Raste predvsem na bolj suhih področjih kot Etiopija, Somalija, Jemen itd. Uporaba smole je znana že tisočletja, saj so jo imeli kot kadilo v templjih. Po biblijskih zapisih naj bi bilo kadilo bosvelije poleg mirte eno od daril Jezusu ob njegovem rojstvu.

Smola kadilne bosvelije se uporablja v aromaterapiji, za odišavljenje prostorov, pri meditaciji in verskih obredih, ter kot zdravilna sestavina v raznih kozmetičnih pripravkih. Tisočletja so jo redno uporabljali pri meditacijah in molitvah saj naj bi njen vonj obujal višjo zavest in spodbujal mentalno dojemanje. Eterično olje bosvelije deluje pomirjajoče in sprošča napetost. V aromaterapiji lajša prehlad, simptome gripe in glavobol. Bosvelija je poznana tudi v ajurvedski medicini. Pripisujejo ji očiščevalni učinek.

 

Osnovne značilnosti:

  • Pridobivanje: parna destilacija.
  • Uporabljen del: smola.
  • Vonj: svež, po citrusih z zemeljskim podtonom.
  • Barva: svetla.
  • Nota: spodnja (bazična).