Limonin evkaliptus eterično olje 10ml (EKO)

Eterično olje limoninega evkaliptusa je poznano po svojem antiseptičnem in protivnetnem delovanju ter pogosto uporabljeno za odganjanje insektov.
Redna cena:
5,90 €
Akcijska cena:
5,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine (INCI): eucalyptus citriodora oil, citronellol, linalool*, eugenol*, limonene*, geraniol* (*naravna sestavina eteričnega olja)

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Certifikati:

Proizvajalec: Favn d.o.o.

Poreklo: Madagaskar.

Količina: 10ml

Limonin evkaliptus eterično olje ali Eucalyptus citriodora, znan tudi kot limonini evkalipt, je rastlina, katere eterično olje pridobivajo s parno destilacijo njenih listov. Olje ima značilen svež vonj po limoni, ki ga spremlja lesna nota. Cenjeno je predvsem zaradi svojega antiseptičnega in protivnetnega delovanja. Uporablja se za blaženje prehladov in težav z dihali. Poleg tega se pogosto uporablja v naravnih izdelkih za odganjanje insektov. Zaradi visoke vsebnosti citronelala je priljubljeno tudi v parfumeriji, kjer prispeva k prijetnemu vonju. S svojimi številnimi lastnostmi je limonini evkalipt vsestranska rastlina z veliko koristmi za zdravje in dobro počutje.

  • Botanično ime: Eucalyptus citriodora
  • Poreklo: Brazilija
  • Pridobivanje: parna destilacija listov
  • Intenziteta vonja: močna
  • Vonj: citrusni, lesni, sladkast, svež
  • Nota: srednja do visoka