Vrtnica absolut 1ml

Eterično olje damaščanske vrtnice je eno najdragocenejših olj, ki se široko uporablja v kozmetiki, parfumih ter aromaterapiji, kjer sprošča in dviguje razpoloženje.
Redna cena:
12,90 €
Akcijska cena:
12,90 €
Izdelek ni na zalogi

Ni na zalogi

Sestavine (INCI): rosa damascena extract, citronellol*, geraniol*, eugenol*, benzyl alcohol*, farnesol*, linalool*, citral*, benzyl benzoate*, limonene*
(*naravna sestavina eteričnega olja).

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Certifikati:

Proizvajalec: Favn d.o.o.

Poreklo: Turčija.

Količina: 1ml.

Vrtnica absolut je eterično olje iz damaščanske vrtnice. Damaščanska vrtnica izvira iz Vzhoda, kjer je bila vrtnica tudi del rimske kulture. Pri pogostitvah so rožne liste uporabljali za posipanje tal, medtem ko so se za odganjanje zaspanosti zatekli k vodici iz damaščanske vrtnice. Filozof in zdravnik Avicena je v 10. stoletju trdil, da rožno olje izboljšuje možganske sposobnosti in pospešuje razmišljanje. Danes je vrtnično olje cenjeno kot eno najdragocenejših olj, ki se uporablja v številnih področjih, zlasti v parfumski industriji. Na kožo deluje adstringentno, zmanjšuje vnetne reakcije in občutljivost kože na zunanje vplive, ter neguje suho, zrelo in občutljivo kožo. Vonj vrtnice pa ima pomirjujoč učinek, sprošča in dviguje razpoloženje.

  • Botanično ime: Rosa Damascena
  • Pridobivanje: ekstrakcija konkreta z etanolom
  • Intenziteta vonja: izrazita
  • Vonj: cvetni
  • Nota: srednja
  • Maksimalna koncentracija RIFM: do 3 % ( 1 do maks. 6 kapljic na 10 ml)