0
Do brezplačne dostave manjka še: 100,00 
0

V košarici ni izdelkov.

Obiščite našo trgovino:
Vodnikova cesta 123A, Ljubljana
0
Do brezplačne dostave manjka še: 100,00 
0

V košarici ni izdelkov.

Medicinske gobe in njihova uporaba za nego vaše kože

07.06.2024 alaja

Uživanje zadostnih količin vitamina D, beljakovin, antioksidantov in gob bo zagotovo koristilo vašemu telesu. Pa ne tiste vrste gob, ki jih prepražite za okusno rižoto, ampak tiste, ki so v zadnjih letih razburkale lepotni svet in nego kože postavile na čisto nov nivo.

Sliši se čudno, a hkrati zanimivo, kajne? Spoznajmo čarovnijo teh majhnih čudežev, ki blagodejno delujejo tudi na našo kožo. Izkazalo se je, da gobe niso le okusni nadev na vaši pici, ampak vsebujejo sestavine, ki jih ima rada tudi vaša koža. Od shiitake do reishi gobe, vse so polne antioksidantov, vitaminov in drugih hranil, ki na vaši koži delajo čudeže.

Tako kot velja za večino trendov v uporabi sestavin v kozmetičnih izdelkih, tudi gobe niso čisto novo spoznanje ali fenomen v kozmetiki. Medicinske gobe že desetletja v Aziji uporabljajo za izboljšanje zdravja, ohranjanje vitalnosti in mladostnega videza ter za učinkovit boj s kroničnim stresom. Znanstvenik dr. Andrew Weil, ki je že leta 2005 v zahodni svet kozmetike pripeljal gobe, pravi, da študije o medicinskih gobah kažejo njihove obetavne protivnetne učinke. Z lokalno uporabo medicinskih gob kožo zaščitimo pred zunanjimi vplivi in poškodbami ter jo negujemo.

 

Kako deluje čarovnija medicinskih gob?

Vpliv medicinskih gob na kožo


Moč antioksidantov: vašo kožo vsak dan »napadajo« različni dejavniki iz okolja, kot so onesnaženje in UV-žarki. Medicinske gobe so oborožene z antioksidanti, kot sta vitamin C in selen, ki vašo kožo zaščitijo in nevtralizirajo proste radikale. Kot da bi svojo kožo odeli v poseben ščit!

Hidracija: je vaša koža suha in izsušena? Pozdravite svojega novega najboljšega prijatelja. Mnogi izvlečki gob so naravni vlažilci, kar pomeni, da privlačijo vlago na kožo kot magnet. Torej, če želite ta rožnat in navlažen sijaj, vam ga bodo pričarale prav gobe.

Staranje: Staranje je resda naraven proces življenja, vendar to ne pomeni, da ga ne moremo nekoliko upočasniti, kajne? Gobe vsebujejo spojine, kot so beta-glukani, ki pomagajo spodbujati proizvodnjo kolagena in tako ohranjajo vašo kožo napeto in mladostno.

Pomirjanje: imate občutljivo kožo? Gobe na pomoč! Nekatere sorte, kot je goba reishi, imajo protivnetne lastnosti, ki pomirijo rdečico in razdraženost vaše kože, zaradi česar se vaša koža počuti tako zenovsko kot vi v SPA-ju.

 

Katere gobe najdemo v izdelkih za nego kože?

Medicinske gobe in vpliv na kožo - reiši, kordiceps, čaga


Cordyceps: Pogosto se uporablja v tradicionalni kitajski medicini, predvsem v primerih znakov utrujene kože.

Reishi: Ima lastnosti, ki preprečujejo draženje, kožo pomirja in zmanjša rdečico. V kitajski medicini se uporablja za krepitev imunskega sistema.

Fermentirana Chaga: Fermenti delujejo kot čistilna naprava, ki pomaga razgraditi sestavine v drobne delce, tako da so bolj biološko razpoložljivi za kožo. Fermentirana Chaga pomirja razdraženo kožo in lajša vnetja.

Vključevanje gob v vašo rutino nege kože je lažje kot kdaj koli prej, saj je na trgu veliko izdelkov. Ne glede na to, ali ste novinka v negi kože ali izkušena navdušenka, na vas čakajo izdelki, ki bodo naredili čarovnijo na vaši koži.

Poglejte si naš izbor medicinskih gob in serumov iz le teh – tukaj.

Naložbo vavčer za digitalni marketing (izdelava spletne trgovine) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.